ANKARA / GÖLBAŞI - Ayşe-Yakup Eskitoros İlkokulu

Ara

Mevcut personelimize ve öğrencilerimize yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumunda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Ock

Milli Mücadelemizin Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık Mücadelemizin ve Milli egemenliğin kalbi olan Ankara’ya gelişinin  dönümünü kutluyor ve saygıyla anıyoruz.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden 3A sınıfı Cansu Mutlu hazırlayıp sunduğu kukla gösterisi ile öğrencilerimizi eğlendirerek öğrenmelerini sağladı. Kendisine emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 2.sınıf öğrencilerinde kitap okuma sevgisi ve sorumluluğu kazandırmak ayrıca onlara  kütüphane bilinci vermek adına Ankara Kitap Fuarına ardından da Millet Kütüphanesine gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bu geziyle kitapların zevkli ve bilgi dolu dünyasına yaptıkları yolcukla unutulmaz bir deneyime sahip oldular.

Kas

Ayşe-Yakup Eskitoros İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri Geleneksel Türk Tiyatromuzun unutulmaz kahramanları Hacivat ve Karagöz ile keyifli anlar yaşayıp eğlenirken toplum yaşamının olmazsa olmaz kurallarını öğrendiler.

Kas

Ayşe-Yakup Eskitoros ilkokulu ve  Ortaokulu 24 Kasım Öğretmenler Gününü Cumhuriyetimizin 100.yılına yaraşır bir çoşku ve Başöğretmen M.Kemal Atatürk'ün ışığını taşıyan öğretmenleri ve idarecileriyle kutladı.

Öğretmenler bir toplumun meşalesidir ve herkes onun ışığı ile aydınlanır. Yolumuzu aydınlatan tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlu olsun.

Kas

Ayşe-Yakup Eskitoros İlkokulu öğretmenleri öğrencilerimize havacılığı sevdirmek, milli teknoloji  hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, takım ruhu ve dostluk kazanımları ile ilgili fikir oluşturmalarını sağlamak amacıyla 'Aslan: Hür Kuş' adlı sinema filmine gezi düzenledi.

Kas

Her 10 Kasım'da olduğu gibi onu kaybetmenin burukluğunu ve onun gibi bir lidere sahip olmanın verdiği gururu bir arada yaşarak 85.yıldönümünde de Atamızı sevgi, saygı ve minnetle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümü okulumuz bahçesinde hazırlanan program ile kutlandı.

Kutlama programında; konuşmalar, şiirler, ront gösterileri ve oratoryo gösterileri sahne aldı. Gösteriler sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz hep birlikte 'Atatürk Çocukları' adlı şarkıyı söylediler. Programda emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize ayrıca katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzu yaptıran Hayırsever Hanımefendi Ülkü Ulusoy'u  okul idaresi ve öğretmenlerimizle evinde ziyaret ederek hayır dualarını aldık.